Projects > Carnival

Information Team
  • Southampton
  • Client: Development Securities
  • Size: 13,240sqm /142,500sqft
  • Services: Architecture
    Urban Design

Carnival House arranges five floors of office space around a dramatic central wintergarden covered by a lightweight, semi-translucent ETFE roof to form a tempered internal environment accessible by building users. Large areas of glazing are shaded by brises soleil and form a distinctive counterpoint to the use of concrete rainscreen panels on the main entrance elevation. 

The concrete panels take the form of an artwork called ‘The Largest Longitude / Time Plot in the World’ by artist Chris Tipping, in association with the NOC Southampton. It is a work in low relief, constructed as panels of mid ocean and sea surface topography, which is lit to dramatic effect in the evening.

© 2019 Aukett Swanke | Disclaimer