Projects > Microsoft

Information Team
  • Istanbul, Turkey
  • Client: Microsoft
  • Size: 6,950sqm / 75,000sqft
  • Services: Interior Design

This dynamic workplace was originally designed as a shopping centre and constructed to shell and core stage. It now houses a flexible workplace that supports the work that people do, rather than providing space and facilities according to a person's status.

The hexagonal floorplate and central atrium enabled the creation of views across the whole building, making visual connections between all departments and teams. From the reception and client areas, visitors are visually connected to this interactive and technologically advanced workplace.

There are no assigned private offices - open plan workstations are shared, and a range of task-related elements support different work styles including informal and formal collaboration spaces, touchdown and break out areas. Other business support areas and staff amenities include a client product launch and demonstration suite, staff café and fitness space, and a rooftop informal meeting area with an outdoor social space.

A palette of interesting materials and vibrant colour has been carefully applied to energise spaces, respond to differences in scale, and to express the confidence of the Microsoft brand.

© 2019 Aukett Swanke | Disclaimer