Projects > The London Clinic

Information Team
  • Harley Street, London W1
  • Client: The London Clinic
  • Size: 988sqm / 10,635sqft
  • Services: Architecture
    Interior Design

The extension, conservation and refurbishment of this Harley Street town house creates a combined ophthalmology consulting house and Eye Centre. With an awkward Edwardian layout and conservation area sensitivity, the key principles in the new design were?consistency of public realm spaces, clear visual definition and a consistent layout of the building to silently assist the user.

With laser technologies, vision lanes and optometry facilities in the lower levels of the building, the world class consultants enjoy upper floor rooms with town views and balconies, to create their own individual touches. The design uses waiting areas to carefully keep patients in close proximity of clinical staff. Various lightwell infills and extensions to the building allow a central waiting hub at each floor level, connected by a new revised lift core. All created with the vision of inspired care.

© 2019 Aukett Swanke | Disclaimer