Bristol, UK

EQ

Aukett Swanke’s 200,000sqft EQ development for CEG in the heart of Bristol City Centre broke ground on the main construction phase in December 2020, becoming the largest speculative office development in the south of England at the time. It was winner of the BCO Regional Award for Best Commercial Workplace in May 2024.

Project Details

  • Location UK
  • Type New build
  • Area 18,580m² 200,000ft²
  • Sector Offices, Workplace
  • Client CEG
  • Services Architecture

The name EQ is to reflect balance, integrating the practical demands of modern business and raising the bar in terms of quality, occupant wellbeing and sustainability.

The adaptable design aims to ensure that the building is ‘fit for life’, able to accommodate a number of requirements, fitouts and differing environmental solutions for changing market demands, and adaptable sub-divisible floorplates on every level capable of running completely separate environmental systems.

It was named ‘Development of the Year’ and also won in the highly competitive ‘Sustainable Project of the Year’ category at the Insider Property Awards South West in autumn 2023

Social entrance space - visualisation

The base design has been awarded a BREEAM 'Outstanding' rating, a Platinum Wired score, EPC A rating and will be WELL ready

Large clear office floorplates
Cycle ramp down to basement cycle storage and changing facilities
Cycle store and changing facilities
Main entrance to the building incorporating cycle ramp

The 200,000sqft building has 10% given to occupier amenities including a dedicated cycle ramp at the front door and more than 260 cycle spaces, which is in excess of industry standard, high quality changing and shower facilities, ground floor café kitchen, 50 seat auditorium, fitness suite, co-working areas, restaurant and business lounge, and rooftop bar with large south facing terrace.

Cafe

“EQ will be a first class piece of architecture that we have enjoyed being involved in creating. It is testament to a client that has clear ambition and vision and a design team that has a strength in depth and a culture of pushing innovation.

It has been a joy to design EQ, to stretch the boundaries of office design with health and well-being and a sustainable ethos that is at the core. The building will increase the energy of the people within it, whilst reducing the energy required to run it.

We are delighted that it will now be realised and look forward to its completion.”

Luke Schuberth, Managing Director – UK

Fitness suite
Restaurant and business lounge opening onto roof terrace
Roof terrace with far-reaching views

Site progress

November 2023
November 2023
November 2023
November 2023
November 2023
November 2023
October 2023
October 2023
October 2023
October 2023
October 2023
October 2023
September 2023
September 2023
July 2023
July 2023
July 2023
July 2023
June 2023
June 2023
May 2023
November 2022
August 2022
June 2022
May 2022
April 2022
April 2022
April 2022
April 2022
March 2022
March 2022
March 2022
March 2022
March 2022
March 2022
February 2022
February 2022
November 2021
October 2021
October 2021
October 2021
Explore Forbury Place Forbury Place